2022-05-20 15:37:54• hírek • Bede Emőke

Népszámlálás: mutatjuk, mely községek járnak az élen

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, május 27-ig meghosszabbították a romániai népszámlálás önkitöltési szakaszát. A cenzus eddigi heteiben Szatmár megye az országos átlaghoz képest jobban teljesített, viszont még mindig vannak olyan községek, ahol a 20 százalékot sem éri el a részvételi arány.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal tájékoztatása szerint megyénkben ez idáig 177.130 kérdőívet töltöttek ki, ami azt jelenti, hogy a lakosság 54,40 százaléka már részt vett az összeírásban. Ezen eredménnyel túlléptük az országos részvételi átlagot (51,10 százalék), mi több, az országos ranglista 14. helyén állunk.


A prefektúra közlése szerint a részvételi arány városon magasabb (56,50 százalék), de a falvak is csak alig néhány százalékkal maradtak le (52,80 százalék). Ami a népszámlálásban való részvétel módját illeti, a kitöltők 37,70 százaléka egyedül, saját fiókjába belépve töltötte ki a kérdőívet, a fennmaradó 62,30 százalék pedig az összeíró pontok adta lehetőséget használta ki.


80 százalék feletti részvételi arányt mérnek Csanálos, Mezőfény és Kolcs községekben, így megyei szinten ők vezetik a ranglistát, a legkisebb rátát pedig a ráksai (23,90 százalék), avasújfalui (17,90 százalék), illetve a szokondi (10 százalék) lakosság körében jegyzik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: